Extra grond voor De Stoerderij

Arjan Swinkels groeit verder met De Stoerderij. Afgelopen augustus nam hij zijn verzuivelingskeet in gebruik, nu is er extra grond 'in the pocket'. Kunnen vijftien buffelstieren op grazen. Goed voor de vleesverkoop.

De Stoerderij

De afgelopen maanden heeft Arjan flinke stappen kunnen zetten. Op zijn erf staat inmiddels een eigen verzuivelingsinstallatie (verwerkingscapaciteit 200 liter melk per keer) waarmee hij zijn Stoere Yoghurt en zijn Stoer IJs kan maken.

“De bedoeling is dat ik er ook panir ga produceren”, vult Arjan aan. “Ik vind het vooral mooi dat ik de installatie zelf heb bedacht en heb kunnen realiseren, ook dankzij een succesvolle crowdfunding die mij 11.000 euro opleverde.”

Het laatste nieuws is dat Arjan langs de Dommel – niet ver van zijn boerderij – 4 ha grond in pacht mag nemen. “Daar kan ik vijftien stieren kwijt, waarvan ik het vlees via crowdfunding kan verkopen. Dat onderdeel van het bedrijf loopt heel goed.”

De lap grond kwam in beeld toen Arjan getipt werd een kijkje te nemen op de site pachtbank.nl die grondeigenaren en grondgebruikers bij elkaar brengt. Als boer kun je op de site je interesse uitspreken voor een stuk grond en daar een pachtbod op uitbrengen.

Lees meer over Arjan en zijn buffels op onze projectpagina >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.