FoodUp! regelt gezonde prijzen voor winterchallenge bedrijfsfitness

Ter afsluiting van de Fitness winterchallenge voor ambtenaren die meedoen aan de bedrijfsfitness op het Provinciehuis, zijn afgelopen week verschillende cadeaubonnen uitgereikt. De top drie meest aanwezige sporters werd beloond, en de meest sportende nieuwkomer. FoodUp! Brabant regelde cadeaubonnen die passen bij een gezond en duurzaam leven.

De nummers 1 en 2 van de challenge kregen zo een bon voor een diner voor twee bij Pollevie, een restaurant in Den Bosch waar groente een hoofdrol speelt en een voorloper is op dit gebied. Nummer 3 krijgt acht weken lang een groentepakket van Tuinderij De Guijt. Zij bezorgen namelijk groentepakketten op het Provinciehuis voor medewerkers met een abonnement.

De winnaars met hun cheques

De provincie Noord-Brabant biedt al bijna 25 jaar bedrijfsfitness aan om medewerkers meer mogelijkheden te bieden om voldoende te bewegen. In de kelder van het Provinciehuis is een sportruimte waar ambtenaren onder begeleiding van fysiotherapeut voor, tijdens of na het werk makkelijk een uurtje kunnen bewegen. Er staan toestellen voor fietsen, lopen en krachtoefeningen, en er is een grote vrije ruimte voor bijvoorbeeld een circuittraining. Veel mensen die er komen hebben last van klachten die verband houden met een zitten beroep, zoals pijnlijke rug, nek, schouders of armen.

Stimulans

Om de sportmogelijkheid weer eens te promoten, en ambtenaren te stimuleren kennis te komen maken of toch wat vaker te komen, organiseerde de begeleiders een fitness winterchallenge. Het leverde veertien nieuwe aanmeldingen op én veel extra uurtjes sportende ambtenaren.

Een van de sporters die een of twee keer per week komt, is Alfred van Mameren van het FoodUp!-team. ‘Het biedt een fijne afwisseling op mijn werkdag, en ik houd wel van bewegen. Daarnaast heb ik een aantal jaar geleden rsi-klachten gehad en ik wil graag voorkomen dat die weer terugkeren.’ Vanwege zijn werk bij FoodUp! werd hij gevraagd om ideeën voor cadeaubonnen die passen bij gezond en duurzaam leven.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.