Goed én gezellig boodschappen doen

Vers, lokaal, transparant, met een eerlijke prijs voor de boer en ook nog eens gezellig: als boodschappen doen eens zo mooi kon zijn. Boeren en Buren belooft het! Het van oorsprong Franse concept breidt uit door heel Europa en zet nu in Nederland voet aan de grond.

Het doel van het Boeren & Buren is om de lokale landbouw te ondersteunen en de landbouw te verduurzamen. Centraal staan de Buurderijen. Consumenten bestellen wat en wanneer ze maar willen. De boeren nemen de boodschappen eens per week mee naar de Buurderij.

In de Buurderij van Boeren en Buren

In de Buurderij van Boeren en Buren

Win-win voor boer en buur

Die boer bepaalt zelf zijn prijs en krijgt daarvan meer dan 80%. Omdat alleen op bestelling wordt geoogst, hoeft er niets te worden weggegooid. De consument weet dat hij vers, lokaal en duurzaam voedsel krijgt. En misschien wel het belangrijkste: boer en burger ontmoeten elkaar.

Ook een Buurderij organiseren?

Het concept is in Frankrijk een groot succes: inmiddels zijn er al meer dan een miljoen leden en 700 Buurderijen. Ook in andere landen, zoals België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, is het concept uitgerold. Nu is het de beurt aan Nederland. De website is online, wie wil een Buurderij organiseren?

Geinteresseerd? Op maandagochtend 3 oktober organiseert FoodUp! Brabant samen met Lesley Walet een bijeenkomst over Buurderijen in Noord-Brabant. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer op boerenenburen.nl of neem contact op met contact@boerenenburen.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.