Een Goei Leven in het Land van Cuijk

Het is goed leven in het Land van Cuijk. En dat mogen we best wat vaker – met trots! – laten zien. ‘Een Goei Leven Land van Cuijk’ biedt daarvoor een platform.

Neem de twee stellen uit Landhorst die op stedentrip wilden. Rome, Parijs… of op een tweedaags foodarrangement in het Land van Cuijk? Ze kozen voor het laatste. “En ze waren helemaal enthousiast én verrast. Er zijn zoveel bijzondere foodbedrijven van hoge kwaliteit, maar dat weten veel mensen helemaal niet. Wij laten het zien. Want het ís al een Goei Leven in het Land van Cuijk. Het is een prachtige groene omgeving. Er wonen fijne, gastvrije mensen die voor elkaar zorgen. Je kunt er heerlijk en eerlijk eten. En alles wat je nodig hebt is dichtbij.”

Een Goei Leven volgens de kinderen in het Land van Cuijk.

Diana van Bokhoven is programmamanager van ‘Een Goei Leven’, een initiatief van een organisaties, ondernemers en scholen – ondersteund door de gemeenten – in het Land van Cuijk. Samen brengen ze een positieve beweging op gang. Het doel: het Goeie Leven in het Land van Cuijk vasthouden en daar waar mogelijk een beetje beter maken. Voor jong én oud. Inwoner én bezoeker. En met behoud van de bourgondische aard. “Een Goei Leven vertelt over mooie initiatieven, verbindt en inspireert mensen, zodat weer nieuwe initiatieven op gang worden gebracht.”

Eigenaarschap, passie, drive, dat spreekt haar zo aan. En het werkt! Succesvolle initiatieven worden uitgerold en nieuwe projecten komen van de grond. Het Smaakcentrum Land van Cuijk bijvoorbeeld. Bijna alle groep 7 en 8 leerlingen van het Land van Cuijk leren er waar voedsel vandaan komt en hoe ze het lekker en gezond kunnen bereiden. Via SnackAttack staan middelbare scholieren even stil bij gezond en duurzaam eten. Met diverse arrangementen proeven bezoekers het Goeie Leven. En een Goei Leven-kookboek is in de maak.

Meer informatie vind je op www.goeileven.nl of www.facebook.com/goeileven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *