HAS-minor wint Agrofoodpluim

De minor 'Werk aan wereldwijde voedseldialoog' versnelt de transitie van de agrofoodsector, en dat levert de HAS Hogeschool deze maand de Agrofoodpluim op! Woensdag 11 oktober reikte de provincie de prijs tijdens de bijeenkomst ‘Agrofood: de tijd vooruit’ uit.

De minor draait dit jaar voor de tweede keer. Op de creatieve ontmoetingsplek Werkplaats De Gruyter gaan studenten van allerlei opleidingen 10 weken lang met verschillende onderwerpen aan de slag, zoals ‘wereldhandel’, ‘primaire sector’ en ‘gezondheid’. Ze gebruiken elkaars expertises om oplossingen te vinden. De minor is praktisch ingestoken, met sprekers uit de sector en excursies naar het bedrijfsleven. Daarnaast werken de studenten aan een project bij een opdrachtgever uit de sector. Initiatiefneemster Marjo Baeten legt het uit in onderstaand filmpje.

Minor helpt bij transitie-denken

De Agrofoodpluim is een aanmoedigingsprijs. Elke maand reikt de provincie hem uit aan een ondernemer die een innovatieve bijdrage levert aan de transitie naar een vitale, duurzame en maatschappelijk gewaardeerde agrofoodsector in Brabant.

De minor levert een belangrijke bijdrage aan het transitie-denken en verdient daarom de Agrofoodpluim, vindt de provincie. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling): “De HAS-studenten die deze minor volgen zie ik echt groeien gedurende hun project. Het is zo waardevol dat de HAS haar studenten bewust maakt van hun kracht om de agrarische sector duurzamer te maken.”

Verrassende uitkomsten

Het team van de minor Wereldwijde Voedseldialoog

Het team van de minor Wereldwijde Voedseldialoog met Gedeputeerde Anne-Marie Spierings.

Marjo Baeten nam namens alle docenten, studenten én opdrachtgevers de pluim in ontvangst. Ze vertelde dat de ruimte voor een vernieuwende, creatieve invulling leidt tot mooie resultaten. “We weten aan het begin van de minor nooit wat de uiteindelijke uitkomst zal zijn. Dat maakt de minor spannend en innovatief. Van studenten wordt een proactieve houding verwacht. Sommige schrikken daarvan, maar ook dat hoort erbij. De ervaring leert dat als ze daar eenmaal overeen gestapt zijn, er mooie resultaten geboekt worden.”

Samenwerken aan innovatie en transitie

Samenwerken staat centraal in deze minor: samenwerking tussen studenten en samenwerking met de sector. Dick Pouwels (lid College van Bestuur van de HAS) benoemde tijdens de uitreiking  dat hij het belangrijk vindt om samen met partners met innovatie en transitie van de agrofoodsector aan de slag te gaan.  FoodUp! Brabant onderschrijft dat helemaal en werkt daarom nauw samen met de HAS. FoodUp! participeert ook in deze minor. Lees meer over de minor op onze project-pagina.

Benieuwd naar de uitkomsten? De resultaten van de minor worden op 9 november op HAS Hogeschool gepresenteerd tijdens het Food Chainge Event.

Meer kun je lezen op de website van de provincie Brabant of op hashogeschool.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.