HAS studenten opnieuw aan de slag met voedseltransitie!

Ook dit jaar gaan van 29 augustus tot 9 november 50 derdejaars HAS-studenten aan de slag met voedseltransitie. Dit doen zij in samenwerking met FoodUp! Brabant vanuit de Werkplaats de Gruyter en aan de hand van tien concrete vraagstukken uit de praktijk. Hoogtepunt: het (openbare) slotevent op woensdagmiddag 9 november!

Een ruimere blik op het voedselsysteem

De 50 studenten in de Bachelor Class komen van verschillende studierichtingen, zoals Voedingsmiddelentechnologie, Stad- en Streekontwikkeling, Dier- en veehouderij, Landscape Design, Geo Media & Design, Milieukunde en Tuin- en akkerbouw. Ze nemen de hele voedselketen onder de loep – van grondstof tot consument – met de principes van de circulaire economie in het achterhoofd. Ook komt aan bod: hoe (on)transparant is deze wereld, en op welke wijze kun je hier zelf invloed uitoefenen? Door een ruimere blik op het voedselsysteem en meer inzicht in duurzame voedselvoorziening kunnen de deelnemers een onderbouwde mening hierover vormen.

Slotevent HAS Minor Wereldwijde Voedseldialoog 2015

Slotevent HAS Minor Wereldwijde Voedseldialoog 2015

Concrete vraagstukken uit de praktijk

De studenten gaan in groepen aan concrete opdrachten werken. Deze vraagstukken zijn afkomstig van verschillende organisaties en bedrijven. Het gaat om o.a. de volgende vraagstukken:

  1. Ontwikkel nieuwe innovatieve bedrijfsmodellen voor boeren (in opdracht voor de Schaal van Kampen).
  2. Foodgame Brabant (in opdracht van Geodan, de gemeente Oss en FoodUp! Brabant). Ontwikkel een Brabantse foodgame voor de gemeente Oss.
  3. Eiwitconsumptie Brabant in 2025. Hoe ziet de eiwitconsumptie en -productie er in 2025 uit en wat betekent dat voor Noord-Brabant?
  4. Slotevent en Facebookactie “Meet and Greet” (in opdracht van FoodUp! Brabant). Organiseer een spetterend slotevent op woensdagmiddag 9 november. En denk na over hoe een “Meet and Greet” Facebookactie voor mensen die met gezond, eerlijk en lekker voedsel bezig zijn eruit zou kunnen zien.
  5. Landbouwinnovatie Campus (in opdracht van Foodup! Brabant en de provincie Noord-Brabant). Onderzoek waaraan de Landbouwinnovatie Campus volgens boeren en partijen in de keten moet voldoen (hierbij zullen de studenten van de HAS samenwerken met studenten van de Design Academy Eindhoven).
  6. De kip van de toekomst (in opdracht van TGLE).
  7. Online bezorging supermarkt (in opdracht van Jumbo van Gerwen). Hoe kunnen we Jumbo.com online bezorging aan laten sluiten bij de wensen van de zakelijke markt?.

Op woensdagmiddag 9 november zullen de projectteams hun eindresultaten presenteren tijdens het (openbare) slotevent in de HAS. Dit event wordt door de studenten zelf georganiseerd.

Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje van het slotevent van verleden jaar of volg de minor via Twitter en Facebook (@Foodlabbrabant).

Meer informatie:

Biopic-Marcel-Webster-01 Marcel Webster

mwebster@brabant.nl

06 55 68 69 67

Communicatie & strategie, onderwijs (Foodlabbrabant), trends, sociale innovatie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.