Herenboeren regio Tilburg heeft nog plek voor deelnemers

Woon je in de regio Tilburg en heb je belangstelling voor duurzaam, puur en eerlijk voedsel uit de buurt? Herenboeren Hart van Brabant zoekt mensen met serieuze interesse voor deelname aan een coöperatieve boerderij in de buurt. Op 17 en 30 januari zijn er informatieavonden waar intentieverklaringen getekend kunnen worden.

‘Goej slaoj meej jèùn, meej aaj, meej èèrpel’ is het motto van Herenboeren Hart van Brabant. De stichting werd in augustus 2018 opgericht. Inmiddels hebben al ruim 200 mensen in de regio aangegeven belangstelling te hebben voor het concept van de coöperatieve boerderij. De stichting wil nu graag de volgende stap zetten en weten wie er serieus in wil stappen. Het tekenen van een intentieverklaring is niet bindend, maar wel een goede graadmeter voor de belangstelling.

Foto: Shirley de Jong (CC BY-NC 2.0)

Kleinschalig gemengd bedrijf

Een Herenboerderij is een kleinschalig gemengd bedrijf dat duurzaam, puur en eerlijk voedsel voor de leden-Herenboeren produceert: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Een ervaren boer is straks verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. Alles is van een hoge kwaliteit en met een prijs die vergelijkbaar is met die in de supermarkt. De boerderij wordt ook een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Locatie rond Tilburg gezocht

Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en ligt bij voorkeur dichtbij de woonplaats van de Herenboeren. Als blijkt dat er genoeg geïnteresseerden zijn, gaat naar een geschikte locatie in de buurt van Tilburg worden gezocht. In Boxtel draait al zo’n boerderij, Herenboerderij Wilhelminapark.

Lees ook het artikel in het Brabants Dagblad.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.