Innovation Makers Agrifood daagt studenten en start-ups uit

De provincie Noord-Brabant organiseert een challenge om studenten en start-ups uit te dagen innovatieve oplossingen voor de agrofoodsector te bedenken: Innovation Makers Agrifood. Tijdens deze challenge ga je met real life-vragen uit de sector aan de slag, samen met professionals uit het bedrijfsleven en docenten.

Heb je er al over nagedacht hoe je eten en de techniek je leven in de toekomst zal beïnvloeden? Heb je een idee hoe de agrofoodsector anders eruit moet zien? Heb je al een toekomstvisie of wil je hieraan werken? Innovation Makers Agrifood is een challenge die hightech en agrofood met elkaar verbindt, en op zoek gaat naar visionaire ideeën en concrete oplossingen. Naar innovaties die bijdragen aan de oplossing van de huidige maatschappelijke vraagstukken en maken de wereld een stuk beter en mooier ook in de toekomst. En daarvoor is de onbevangen blik van jongeren onontbeerlijk. Jouw verrassende kijk en vragen, veelzijdige kennis en creatieve inzet kunnen leiden tot dé oplossing.

Hersenkrakers

Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties gaan voor Innovation Makers Agrifood (IMA) hersenkrakers uit hun praktijk aandragen waarvoor zij nog geen oplossing hebben gevonden. De ontwikkelde concepten kunnen de provincie niet gek genoeg zijn, als ze maar antwoord geven op de uitdagingen van de praktijk en bruikbaar zijn voor de markt en de consument.

Om als student mee te doen hoeft je opleiding niets te maken hebben met voedselproductie, land- en tuinbouw of techniek; belangrijkste is dat je gemotiveerd bent. Innovation Makers Agrifood richt zich op studenten van Brabantse hogescholen en universiteiten. Zie je mogelijkheden om binnen het schoolprogramma met studenten en begeleiders deel te nemen, dat kan natuurlijk ook.

Start-ups hebben tijdens Innovation Makers Agrifood drie opties: zelfstandig aan de slag met je eigen innovatie en deze presenteren, een challenge aannemen en uitwerken, of zelf een uitdaging inbrengen. Meedoen aan de challenge kost je als student of start-up niets.

Zeven bijeenkomsten

De challenge duurt van september tot medio december 2019 en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant. Bij deelname bezoek je in ieder geval zeven bijeenkomsten op inspirerende locaties.

  • Een Meet up,waar op je kunt kennismaken met de uitdagingen en er één van aannemen.
  • Drie masterclasses, waarbij topsprekers je inspireren over de onderwerpen van de challenge: Future Food, Hightech Farming en Food Value
  • De Innovation Network Meeting en de Hackaton die jou gaan helpen je opdracht af te ronden
  • De Catch up, waar je feedback krijgt op je concept van de vragenstellers (de uitdagers) en deskundigen
  • Het Innovation Festival, de feestelijke afsluiting van de challenge.

Meld je aan

Heb je interesse? Heb je een hersenkraker waar je creativiteit voor zoekt, wil je je studie een boost geven of meewerken aan een betere wereld? Neem dan contact op via ima@brabant.nl. Op de website van IMA vind je ook meer specifieke informatie voor studenten, start ups en challengers. Inschrijven is al mogelijk. Bekijk ook de video op deze website.

De challenge is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met Agrifood Capital, Braventure, GrowCampus en Ondernemerslift Plus.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.