Kom naar onze talkshow over voedselkeuzes

Marketing belaagt ons met misleidende termen, moeders leren kinderen zoet te eten, en ongezond voedsel is te gemakkelijk beschikbaar. Zelf keuzes maken is er niet meer bij! Toch? Kom 30 mei naar de talkshow ‘Waarom eten we wat we eten?’ van FoodUp! Brabant en Slow Food Youth Network Brabant.

De ongezonde keuze de makkelijke keuze?

De ongezonde keuze de makkelijke keuze?

In de Gruyterfabriek in ’s-Hertogenbosch ondervraagt SFYN Brabander Anne Reijnders zes sprekers over hun visie op onze voedselkeuzes. Onder de sprekers bevinden zich onder andere Annet Roodenburg, docent aan de HAS en verbonden aan de wetenschappelijke commissie van het vinkje, Eke Marien, fotokok en foodstylist bekend van Koken met Kennis, en Olivier Prakken, directeur bij StreekSelecties, die onder andere het merk Gijs verkoopt. Samen met nog drie anderen beantwoorden ze vanuit hun eigen expertise de centrale vraag ‘waarom eten we wat we eten?’.

SFYN Brabant: goed en eerlijk eten voor jongeren

Slow Food Youth Network Brabant, voorheen Youth Food Movement Brabant, zet zich als onderdeel van de non-profit organisatie Slow Food vrijwillig in voor een ‘good, clean en fair’ voedselsysteem. Door middel van het organiseren van evenementen in de regio proberen ze het huidige voedselsysteem met haar problemen én mogelijkheden inzichtelijk te maken, met name gericht op jongeren. “Hierbinnen past ‘Waarom eten we wat we eten?’ perfect. Voordat je iets kunt veranderen moet je eerst bewust zijn van de keuzes die je maakt en de invloeden hierop”, aldus Marijke van de Sande, mede-organisator van het evenement.

SFYN Brabant organiseerde vorige maand de show ‘Mythbusters’ over voedselmythes in het Annatheater in Helmond.

SFYN Brabant organiseerde vorige maand de show ‘Mythbusters’ over voedselmythes in het Annatheater in Helmond.

Reserveer snel je plaatsje

Marketing, de voedselomgeving en opvoeding zijn allemaal belangrijke factoren in de keuzes, maar ook bijvoorbeeld gezondheid en social media komen voorbij. En wat gebeurt er met mensen die niet meer de goede keuzes kunnen maken, en te maken krijgen met ‘orthorexia’, een té gezond eetpatroon? De talkshow is toegankelijk voor iedere nieuwsgierige consument voor €3,50 en is online verkrijgbaar via Ticketkantoor.

Kijk voor de laatste informatie op de Facebookpagina van het evenement >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.