Doe mee aan de Future Food Design Awards!

Heb jij een radicaal, vernieuwd ontwerp voor een duurzame voedseltoekomst? Doe mee aan de Future Food Design Awards! Inschrijven kan tot 30 juli.

Waarom?

Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de boventoon op internationale designconferenties. Daarom nemen Agri meets Design en The Dutch Institute of Food&Design het initiatief tot de Future Food Design Awards.

Voor wie?

Change designers, kunstenaars en foodprofessionals uit de hele wereld die het huidige voedselsysteem onderzoeken, ondersteboven keren en herontwerpen. Relevante thema’s zijn bijvoorbeeld de omgang met landgebruik, zoetwaterreserves, de invloed van landbouw op het klimaat, maar ook hedendaagse huiselijke tafeltaferelen en migratie. Kun jij mensen uitdagen en de etende mens een spiegel voorhouden?

Hoe?

Stuur je ontwerp uiterlijk 30 juli in. Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd door een internationaal gerenommeerde jury, waaronder Marije Vogelzang, Nadine Botha en Koert van Mensvoort. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro en media-aandacht op internationale schaal. Ook is er een publieksprijs t.w.v. 2.500 euro. De awards worden uitgereikt tijdens de Dutch Design Week 2017.

Ken je iemand? Tip de organisatie!

Lees meer op de website van Agri meets Design >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *