• Nieuws
  • Projecten
  • Vrienden van
  • #Foodupbrabant
  • Agenda
  • Over ons
  • Contact
  • Live

Volg ons

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
FoodUp! Brabant
  • Nieuws
  • Projecten
  • Vrienden van
  • #Foodupbrabant
  • Agenda
  • Over ons
  • Inloggen
  • Registreren
  • Wachtwoord vergeten
  • Boeren aan de gang met CO2-opslag

    Geplaatst op: 2016-04-20

    CO2 opslaan op de akkers verbetert de bodem en haalt bovendien broeikasgas uit de lucht. ZLTO en Bionext zien wel heil in dit nieuwe…

    Lees meer
  • Investeerders fastfoodketens willen minder antibiotica

    Geplaatst op: 2016-04-19

    Grote investeerders in de City van Londen roepen fastfoodketens in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië op de antibiotica in hun hamburgers en kipnuggets flink…

    Lees meer
  • Afbeelding portiegrootte stuurt consument

    Geplaatst op: 2016-04-15

    Voedselproducenten kunnen met een afbeelding van de portiegrootte sturen hoeveel we op ons bord scheppen – en dus vaak ook opeten – zo blijkt…

    Lees meer
  • Marketingpodium: ‘We overschatten de consument’

    Geplaatst op: 2016-04-12

    De gedachte van duurzaam geproduceerd vlees best heel sympathiek vinden, maar dan toch die kiloknaller pakken. We overschatten de consument, aldus Theo Poiesz tijdens…

    Lees meer
  • Ondernemers halen samen innovatiesubsidie binnen

    Geplaatst op: 2016-04-12

    Zeventien ondernemers, waarvan de helft uit Noord-Brabant, hebben 421.000 euro aan innovatiesubsidie binnengehaald door mee te doen aan de IPC Agrifood van ZLTO, Stichting…

    Lees meer
  • Brabantse koeien komen het minst buiten

    Geplaatst op: 2016-04-11

    In 1997 liep nog 91 procent van de Brabantse koeien in de wei, in 2014 was dat nog maar 52 procent. Dat is het…

    Lees meer
  • Hutten serveert oncologische hapjes

    Geplaatst op: 2016-04-08

    Hutten Care & Cure uit Veghel heeft deze week de eerste oncologische hapjes geserveerd aan patiënten in ziekenhuis Bernhoven in Uden. De specialistische voeding…

    Lees meer
  • ‘Natuur en landbouw moeten elkaar opzoeken’

    Geplaatst op: 2016-04-07

    Natuurorganisaties moeten stoppen met roepen dat alleen de boer moet veranderen. Het is juist zaak dat natuur en landbouw elkaar meer opzoeken. Dat vindt…

    Lees meer
  • Diermeel in veevoer: EU wil eerst controle

    Geplaatst op: 2016-04-07

    Het moet weer mogelijk worden diermeel te gebruiken in veevoer, vindt LTO. Het is beter voor de gezondheid van het dier, en het maakt…

    Lees meer
  • Kaas van regionaal veevoer

    Geplaatst op: 2016-04-05

    Kaasmaker Aurora lanceert 100% lokale Lentekaas. Deze kaas is gemaakt met melk van koeien die alleen maar Nederlands voer hebben gegeten.

    Lees meer
    • Wat helpt tegen apenvlees? Transparantie

      Geplaatst op: 2016-04-01

      Tijdens een grootschalige actie in 57 landen heeft Interpol/Europol beslag gelegd op meer dan 10.000 ton en één miljoen liter gevaarlijk voedsel. Een risico…

      Lees meer
    • Studenten bedenken snack van de toekomst

      Geplaatst op: 2016-03-31

      Een hamburger met gemalen meelwormen of een avocadobitterbal: studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch gingen aan de slag met de…

      Lees meer
Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende
FoodUp! Brabant © 2018
  • Contact FoodUp! Brabant
  • Nieuwsbrief
  • Algemene voorwaarden, privacy- en cookieverklaring
Back to top