Pop up-markt met al het lekkers uit de streek

Ga je uit gewoonte nog steeds naar de super of groothandel, maar ben je eigenlijk wel benieuwd welk lekkers het Brabantse land te bieden heeft? Kom 13 mei proeven op de TASTE XL Food market.

De TASTE XL Food market is een pop up-markt, legt Marjon Krol van ZLTO uit: geen onnodige toeters en bellen, maar gewoon laagdrempelig kennis maken met het eten uit de streek.

Biologisch bij horeca op de kaart

De markt is een initiatief van ZLTO-vakgroep biologische landbouw, als manier om biologisch bij de horeca hoger op de kaart te krijgen. Langzaamaan zien steeds meer horecaondernemers streek en biologisch als een manier om zich te onderscheiden, ziet Marjon. “Maar ze vinden het ook moeilijk om daarmee voldoende onderscheidend te zijn. Als je het doet, dan moet je het echt goed doen.”

Om beide werelden bij elkaar te brengen zocht ZLTO de samenwerking met de Restaurant Alliantie, een samenwerkingsverband van Bossche restaurants. Het is voor de horeca vaak lastig om via de reguliere kanalen aan betaalbare biologische producten te komen. Bovendien is de keuze dan beperkt, weet Marjon. “Een wekelijks markt zagen ze wel zitten. Maar dat is voor boeren niet te doen: of ze staan al op een markt, of ze kiezen er bewust voor om dat niet te doen.”

Laagdrempelig kennis maken met de streek

En dus is er nu de pop up-markt: eerst als pilot, maar bij succes vaker per jaar. Voor horeca-ondernemers (én consumenten!) een manier om kennis te maken met goede producten uit de streek. Voor de boeren is het een eerste stap in een samenwerking.

Iedereen de van lekker eten houdt is welkom, 13 mei van 10.00 tot 13.00 in de Isabellakazerne in Vught. Alles komt uit streek, een groot deel is bio.

Kijk voor meer informatie op de website of op Facebook.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.