Stoere waterbuffels houdt Arjan Swinkels in Brabant. De zuivel van de Stoerderij in Breugel wil hij zoveel mogelijk via de korte keten afzetten.

Lees meer

FoodUp! Brabant ondersteunt Arjan met kennis en een netwerk.

Biopic-Anco-Sneep-01 Anco Sneep

csneep@brabant.nl

06 51 24 57 34

Innovatie agrofood, adviseur ondernemers, Translab

Sluiten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. figen Yigit

  Hallo,

  ik ben zelf turks en altijd opzoek naar gezonde producten.
  ik heb mijn hele leven doorgebracht in limburg daar was alles vers en makelijk te bereiken.
  randstad vind je geen boeren in ieder geval niet zoveel als in limburg en brabant.
  ik weet dat de turkse gemeenschap wel litters melk zal afnemen omdat ze het yogurt zelf willen maken.
  is er een mogelijkheid om 1 keer per week maand
  met veel mensen melk af te halen in/ om regio amsterdam zaandam ???
  ik ben het zelf ook een beetje zat om zoveel te rijden voor 10 liter buffel melk per week

  Vriendelijke groet,
  F.Yigit
  0621477374

  1. Lotty Nijhuis

   Beste Figen Yigit,

   Hartelijk dank voor deze reactie. We gaan uitzoeken of er al plannen zijn om buffelmelk te verkopen in de Randstad/Amsterdam. We komen er spoedig op terug.

   Groeten, namens FoodUp!,
   Lotty

 2. Wim Coenraadts
  Wim Coenraadts

  Dag Figen, mooie vraag! Biedt kansen en ben er daarom wat verder ingedoken. Ik kan je verbinden met Geert Vlemmix van Buffelfarm Vlemmix in Asten. Heeft meer buffelmelkvolume dan De Stoerderij en wil graag met je verkennen wat de mogelijkheden zijn. Ik app je zijn gegevens. Hartelijke groet, Wim

 3. mkkaradas

  hallo waar kan ik versgemolken buffel melk kopen

  liefst dichtbij rotterdam m v groeten karadas


 • Stoerderij wint Modderpoeltrofee

  Vanochtend kreeg Arjan Swinkels de Modderpoeltrofee uitgereikt van Wakker Dier. De Stoerderij is de enige Nederlandse boerderij waar buffels in een modderpoel kunnen afkoelen.

  Waterbuffels kunnen niet goed zweten en daardoor moeilijk hun warmte kwijt. In de modderpoel kunnen ze afkoelen. Daarnaast heeft de modderpoel een sociale functie en houdt het de insecten weg.

  Buffels koelen af in de modderpoelen van de Stoerderij.

  Wakker Dier komt op voor dieren in de vee-industrie. De organisatie reikt de Modderpoeltrofee sinds 2005 uit. Dit jaar krijgt voor het eerst een buffelboerderij de prijs voor de mooiste modderpoel. Andere jaren ging de trofee naar varkensboerderijen. Ook voor varkens is afkoelen in een modderpoel erg belangrijk.

  Bron: Wakker Dier

  Lees meer Sluiten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Extra grond voor De Stoerderij

  Arjan Swinkels groeit verder met De Stoerderij. Afgelopen augustus nam hij zijn verzuivelingskeet in gebruik, nu is er extra grond 'in the pocket'. Kunnen vijftien buffelstieren op grazen. Goed voor de vleesverkoop.

  De afgelopen maanden heeft Arjan flinke stappen kunnen zetten. Op zijn erf staat inmiddels een eigen verzuivelingsinstallatie (verwerkingscapaciteit 200 liter melk per keer) waarmee hij zijn Stoere Yoghurt en zijn Stoer IJs kan maken.

  “De bedoeling is dat ik er ook panir ga produceren”, vult Arjan aan. “Ik vind het vooral mooi dat ik de installatie zelf heb bedacht en heb kunnen realiseren, ook dankzij een succesvolle crowdfunding die mij 11.000 euro opleverde.”

  Het laatste nieuws is dat Arjan langs de Dommel – niet ver van zijn boerderij – 4 ha grond in pacht mag nemen. “Daar kan ik vijftien stieren kwijt, waarvan ik het vlees via crowdfunding kan verkopen. Dat onderdeel van het bedrijf loopt heel goed.”

  De lap grond kwam in beeld toen Arjan getipt werd een kijkje te nemen op de site pachtbank.nl  die grondeigenaren en grondgebruikers bij elkaar brengt. Als boer kun je op de site je interesse uitspreken voor een stuk grond en daar een pachtbod op uitbrengen.

   

  Lees meer Sluiten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Stoerderij wordt fulltimebaan

  De kogel is door de kerk. Arjan gaat zich fulltime op zijn Stoerderij richten. Daarmee komt een einde aan de combinatie met z’n kantoorbaan. “Deze stap is nodig om de huidige Stoer-omzet, met melk, yoghurt, vlees, ijs en panir, op termijn te kunnen verdubbelen”, legt de Breugelse waterbuffelboer uit.

  “Het biedt hem ook de ruimte om zijn plannen om zelf zuivel te kunnen maken verder invulling te geven”, voegt Anco Sneep toe, die vanuit FoodUp! Brabant als sparringpartner voor Arjan optreedt. “Zo wordt er concreet gewerkt aan een eigen verzuivelingsinstallatie, die mogelijk al voor de zomer in gebruik kan worden genomen. Met die faciliteit houdt Arjan de ketenstappen van producent naar consument meer in eigen hand. En daarmee ook meer regie op eigen winst.”

  Ondertussen neemt het aantal verkooppunten van de Stoer-lijn toe. IJs en yoghurt zijn inmiddels ook te vinden bij Bio-Lekkers in Nuenen, Son en Breugel en Eindhoven.

  Lees meer Sluiten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Breugelse buffelyoghurt naar Rotterdam

  20.000 liter buffelmelk per jaar produceert Arjan Swinkels op zijn Stoerderij in Breugel. Wekelijks rijden Turkse Nederlanders met volle jerrycans naar Rotterdam, Den Haag en Utrecht om buffelyoghurt te maken. Terwijl Arjan ook zelf Stoere Yoghurt maakt. Wie helpt hem zijn productie en logistiek verder te brengen?

  ‘De ruigste zuivel van Nederland, een imago waarmee ik mij blijvend onderscheid’

  Swinkels beschikt over een kudde van 42 melkbuffels. De dieren grazen bij zijn boerderij, maar ook verderop op enkele natuurgronden langs het Wilhelminakanaal. Op termijn wil de Breugelse buffelboer uitbreiden naar zo’n 60 dieren.

  Buffelboer Arjan Swinkels (Stoerderij)

  Eigen regie, helder imago

  Arjan weet hoe belangrijk het is via een helder aanbod een plek op de markt te veroveren. Dus benut hij de specifieke waarden van zijn buffels om zijn merk te laden. ‘’Met De Stoerderij produceer ik de ruigste zuivel van Nederland. Dat is een imago waarmee ik mij blijvend onderscheid. Daarnaast wil ik als ondernemer graag via nieuwe korte ketens zelf regie houden. Dat betekent niet afhankelijk zijn van één grote afnemer, en zonder overbodige tussenhandel een directe band houden met de plekken waar mijn melk, ijs en yoghurt worden verkocht.”

  ‘De vele foodies weten een emmer buffelyoghurt vast te waarderen’

  Stap naar de Randstad

  Swinkels zoekt een ruimer netwerk aan verkooppunten. Bij de lokale Plus in Breugel kan hij zijn Stoer IJs en Stoere Yoghurt al kwijt, maar een stap naar de Randstad klinkt aantrekkelijk. “Behalve dat daar een groot aandeel Turkse Nederlanders en andere Mediterrane immigranten wonen, staan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag bekend om de vele foodies, oprechte liefhebbers van goed, lekker en authentiek eten. Die weten vast een emmer buffelyoghurt te waarderen.”

  Verzuivelen, logistiek en lokale supers

  Voor Arjan is de grote uitdaging zijn yoghurtproductie op te voeren en onder eigen label in de Randstedelijke (buurt)super te krijgen. “Ik zal vol aan de bak moeten”, zegt Swinkels. “En scherp mijn toekomstplan moeten bepalen. Hoe wil ik groeien en in welk tempo? Daarnaast is hulp bij het verzuivelen welkom, net als een logistieke partner en last but not least lokale supers die hun assortiment willen verbreden.”

  Vanuit FoodUp! Brabant krijgt Arjan ondersteuning van Anco Sneep, zelf een gepokt en gemazeld ondernemer. “Tot dusver is dat vooral spiegelen geweest, waarbij Anco met een frisse blik tegen mijn bedrijf aankijkt. In april gaan we verder en wil ik samen een strategie voor de komende tijd gaan bepalen.”

  Neem contact op

  Zijn er meer mensen die Arjan al concreet kunnen helpen of van advies willen dienen, dan kunnen ze hieronder reageren via hun LinkedIn- of Facebook-account. Een reactie naar FoodUp!-schakelaar Wim Coenraadts ( wim@foodupbrabant.nl, @wimcoen) kan ook; hij probeert vervolgens nieuwe verbindingen te leggen die ‘Buffelyoghurt naar Rotterdam’ mogelijk maken.

  Lees meer over de Stoerderij >

  Lees meer Sluiten

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.