Samen aan de slag met het Menu van Morgen

Boeren zijn een belangrijke schakel in de verduurzaming van onze voedselketen, maar we moeten ook de consument niet vergeten. De BMF en ZLTO, i.s.m. FoodUp!, laten boer en burger samen nadenken over ons menu van morgen. Je bent van harte welkom om 6 december een vorkje mee te prikken.

De ZLTO en Brabantse Milieufederatie zitten regelmatig samen aan tafel, maar meestal om problemen op te lossen. In samenwerking met FoodUp! Brabant kijken ze nu vooruit, letterlijk en figuurlijk.

Het resultaat is het Menu van Morgen. Centraal staat de vraag: hoe eten we in de toekomst onze eiwitten en hoe gaan we ze produceren? Minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten is de denkrichting. Boeren en burgers gaan hierover op 6 december samen in gesprek. Natuurlijk niet zonder te proeven, want voordat je wat kunt vinden moet je eerst weten hoe zo’n menu van morgen smaakt!

Plantaardige eiwitten centraal in het menu van morgen. Foto: Pixabay.com

Remmert van Haaften, BMF: “Het gaat bij de verduurzaming van ons voedsel vaak over de productiekant. De invloed die je als consument hebt blijft vaak onderbelicht. We zetten daarom boeren en burgers samen aan tafel om over de toekomst van ons voedsel na te denken. We hopen op een paar concrete vraagstukken waar we met de ZLTO weer verder mee aan de slag kunnen.”

We vinden het leuk als je komt! Voor €15,- kun je mee-eten en praten in restaurant De Kapel in Oss. Reserveer even via reserveren@restaurantdekapel.nl of 0412-782530.

Kijk ook in onze agenda >

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *