Word compostmeester!

Goed voedsel produceren staat of valt met een gezonde bodem. Compost kan helpen. Maar hoe ga je aan de slag met compost? Je leert het in deze cursus van FoodUp! Brabant en de Brabantse Milieufederatie.

‘Aan de slag als compostmeester’ is onderdeel van een cursusreeks waarin we je leren om zelf aan de slag te gaan met duurzame landbouw. Het principe: werk de natuur niet tegen, maar werk ermee samen. Cursus 1 over voedselbossen is inmiddels van start.

Praktische handvatten voor composteren

Een goede bodem zorgt voor goed voedsel. Maar een bodem moet zelf ook gevoed worden. Je kunt daarvoor heel goed compost van groente-, fruit- en tuinafval gebruiken. En het mooie is: met compost sluit je meteen kringlopen. Bovendien kun je via compostering ook consumenten bij voedselproductie betrekken door in een wijk een systeem voor compostering op te zetten.

Een gezonde bodem zit vol leven. Foto: Pixabay.com

Een gezonde bodem zit vol leven. Foto: Pixabay.com

Doe mee met deze cursus en word een echte compostmeester! Ervaringsdeskundige Caroline de Vlaam leert je hoe je compost maakt, hoe je wijkcompostering kunt organiseren en ook hoe je compostering kunt professionaliseren.

Praktische informatie

Er zijn drie cursusavonden op 29 november, 13 december en 19 januari in Tilburg. In het voorjaar volgt nog een praktijkdag. De cursus is bedoeld voor inwoners van Brabant die zelf een compostinitiatief op zouden willen zetten. Meedoen kost €75,- , aanmelden kan tot 15 november. Vol is vol!

Lees meer in onze agenda of meld je direct aan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.